HACCP (Gentbrugge, 27 september 2023)


HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is al jaar en dag de basis van elk voedselveiligheidsmanagementsysteem in de voedingsindustrie. Aangezien het de taak is van elk voedingsbedrijf om levensmiddelen op de markt te zetten die veilig zijn, is een HACCP-systeem alom toegepast.Naast het feit dat het al heel lang een wettelijke vereiste is, komt dit eveneens voor in elke certificatiestandaard, gebruikt in de voedselketen.
Tijdens deze namiddag worden de basisprincipes aan de hand van een stappenplan uitgelegd en vertaald naar de praktijk op de werkvloer. De focus ligt op het opstellen van een HACCP-plan voor een standaard productieproces. Er worden eveneens een aantal tools meegegeven voor het onderhoud en vooral voor de verbetering van het systeem. Tot slot zal ook aandacht besteed worden aan de integratie van het HACCP-systeem als onderdeel van een voedselveiligheidsmanagementsysteem.
Het is de bedoeling het HACCP-systeem duidelijk en gestructureerd uit te leggen, zodat deelnemers zonder voorkennis na de opleiding zelf aan de slag kunnen gaan. Anderzijds zullen ook de nodige tips en tricks meegegeven worden voor wie al vertrouwd was met het systeem: een ander inzicht verwerven leidt gegarandeerd tot een opwaardering van het huidige systeem.

Meer informatie vindt u op de site van die Keure Opleidingen.