Livestream 19 mei: Praktische aanpak en cases van hygiëne monitoring in levensmiddelenbedrijven

Livestream: Praktische aanpak en cases van hygiëne monitoring in levensmiddelenbedrijven

Omgevingsbemonsteringen met biochemische en microbiologische analyses zijn essentieel om een goede uitvoering van de reiniging en desinfectie te evalueren. Daarnaast zijn omgevingsbemonsteringen tijdens de productie ook van groot belang om de levensmiddelenbedrijven inzichten te geven in de contaminatiedruk van pathogenen zoals Listeria monocytogenes en Salmonella op hun eindproducten.

Tijdens deze praktische opleiding komen biochemische en microbiologische parameters en technieken aan bod die kunnen ingezet worden in de hygiëne monitoring. Risico plaatsen voor hardnekkige besmettingen kunnen hiermee ook opvolgend worden en eventuele biofilmvorming kan hiermee vermeden worden of opgespoord worden. Praktische richtlijnen voor omgevingsbemonsteringen en concrete voorbeelden van bemonsteringsplannen, resultaten, mapping van pathogenen, corrigerende acties en trendwatching krijgen uitgebreid aandacht.

Docent
Dr. ir. Koen De Reu, Groepsleider Microbiologische Voedselveiligheid ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek)

Datum
Woensdag 19 mei 2021 van 14.00 tot 16.15 uur (aanmelden voor de livestream vanaf 13.30 uur)

Programma

  • 13.30 - 14.00 u.: Aanmleden voor de livestream
  • 14.00 - 14.45 u.: Deel 1
  • 14.45 - 15.15 u.: Pauze
  • 15.15 - 16.15 u.: Deel 2 + vragenmoment

Locatie

  • Online

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor deze studievoormiddag bedraagt 152,89 euro (excl. 21% btw) / 185 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de opleiding
  • de documentatiemap

Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren
Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.