19 november 2019: opleiding voedselfraude

Voedselfraude is van alle tijden en tegelijkertijd brandend actueel. Sinds het paardenvleesschandaal in 2013 aan het licht kwam in Europa is de waakzaamheid met betrekking tot voedselfraude binnen de voedingsindustrie sterk toegenomen. Dit is niet alleen omwille van de geactualiseerde regels van GFSI en de opname ervan in certificatieschema’s, maar vooral omdat elk voedingsbedrijf zich moet beschermen tegen elke vorm van fraude, waardoor productintegriteit kan gegarandeerd worden.

Tijdens de opleiding zal eerst toegelicht worden wat voedselfraude is. Er wordt ook stilgestaan bij welke levensmiddelen hierdoor al in opspraak zijn gekomen en hier gevoelig(er) voor zijn. Vervolgens worden een aantal tools aangereikt om als voedingsbedrijf een evaluatie te maken in de context van voedselfraude. Dit met de bedoeling een pakket aan beheersmaatregelen te bekomen dat uitgewerkt en geïmplementeerd moet worden. Hierbij zullen ook de detectie van voedselfraude en bestaande/gebruikte analysemethoden besproken worden. Door een preventieve aanpak kan een voedingsbedrijf productintegriteit beter garanderen en voedselfraude aanpakken. Tijdens deze opleidingssessie willen we vooral dit laatste benadrukken en uitwerken.

Deze opleiding richt zich specifiek tot zaakvoerders, productiemanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, medewerkers van de kwaliteitsdienst en het labo, voedingsdeskundigen, inspecteurs, … werkzaam in de voedingsindustrie. Gelet op het concept kunnen consultants niet toegelaten worden.

Voor het programma, de sprekers en praktische info: klik hier.

Schrijf u hier in!

Onze website maakt gebruik van cookies.

Ik verklaar dat ik de privacyverklaring heb gelezen en de cookieverklaring in bepaling 3 van deze verklaring aanvaard.