21 mei 2019: basisopleiding additieven

Deze basisopleiding heeft als doel u wegwijs te maken in de complexe materie rond ‘additieven’. Naast het definiëren van wat additieven zijn, wordt er meegegeven wat de voedselveiligheidsaspecten zijn, zodat een voedingsbedrijf weet waarmee het rekening moet houden, als het gaat over toxicologie. Hierbij wordt ook een link gemaakt naar het HACCP-plan.

Nadien komt de Europese en Belgische wetgeving van additieven aan bod. Zonder specifieke additieven / levensmiddelen toe te lichten, wordt de geldende basiswetgeving globaal overlopen. Er wordt toegelicht hoe u zelf op zoek kan gaan naar de toepassing, de specificatie en de etikettering van het additief, dat u gebruikt in uw proces.

Tot slot, wordt er kort toegelicht waarvoor clean label / clear label staat, omdat dit momenteel een hot item is in de ontwikkeling van nieuwe producten voor de markt.

Deze opleiding richt zich specifiek tot starters in de voeding, beginnende kwaliteitsmensen. Gelet op het concept kunnen consultants niet toegelaten worden.

Voor het programma, de sprekers en praktische info: klik hier.

Schrijf u hier in!

Onze website maakt gebruik van cookies.

Ik verklaar dat ik de privacyverklaring heb gelezen en de cookieverklaring in bepaling 3 van deze verklaring aanvaard.