26 maart, 25 april & 4 juni: zin en onzin van microbiologische analyse van specifieke levensmiddelencategorieën

Richtwaarden, (her)opduikende gevaren en beheersing van kwaliteit en veiligheid van levensmiddelen van plantaardige oorsprong, samengestelde levensmiddelen en stabiele producten

Betere kennis van procesvoering, verpakking en technologische innovaties helpen om microbiologische kwaliteit en veiligheid beter te beheersen. Maar door betere onderzoekstechnieken worden ook meer uitbraken gedetecteerd. De Onderzoeksgroep Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering van de Universiteit Gent heeft heel wat expertise rond microbiologische analyse en beheersing van kwaliteit en veiligheid. Dit is onder meer gebundeld in een handleiding rond microbiologische richtwaarden en een basisboek levensmiddelenmicrobiologie.

Bij deze studienamiddagen wordt voor specifieke types levensmiddelencategorieën duiding gegeven met betrekking tot het onderzoek dat aan de basis lag van het voorstel van deze microbiologische richtwaarden.

Bovendien willen deze drie sessies:
  • de blijvende aandacht voor voedselveiligheid toelichten
  • de impact van het gebruik van Whole Genome Sequenering (WGS) om voedselisolaten te karakteriseren en correlatie met ziektegevallen aan te tonen binnen de voedseldiagnostiek uitleggen
  • specifieke uitdagingen en evoluties in het aanbod van tools of testen voor de beheersing van voedselveiligheid en microbiologische kwaliteit binnen het kwaliteitszorgsysteem in de agro-voeding bespreken, telkens afgestemd op een specifieke sector of type van producten
Volgende studienamiddagen maken deel uit van de reeks: 'Zin en onzin van microbiologische analyse van specifieke levensmiddelencategorieën': Voor het programma, de sprekers, praktische info en inschrijven, klik op de link van de reeks of de specifieke opleiding.
Inschrijven kan voor de reeks of aparte sessies.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Ik verklaar dat ik de privacyverklaring heb gelezen en de cookieverklaring in bepaling 3 van deze verklaring aanvaard.