4 december 2018: Big data in the food chain: the un(der)explored goldmine?

Op dinsdag 4 december 2018 vindt het 14de symposium van het Wetenschappelijk Comité van het FAVV plaats, met als onderwerp: "Big data in the food chain: the un(der)explored goldmine?". 

Big data' worden beschouwd als het zwarte goud van de 21ste eeuw. Enerzijds, worden toepassingen van big data nog weinig onderzocht door de overheden, ondanks het feit dat steeds meer gegevens worden geproduceerd en dit aan een steeds sneller tempo. Slechts een zeer klein percentage van deze data zijn zodanig gestructureerd of georganiseerd dat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt. Anderzijds, heeft een gebrek aan transparantie in het gebruik van big data onlangs de samenleving gealarmeerd en de debatten geanimeerd.

De doorgedreven analyse van big data kan een groot potentieel inhouden voor de verschillende stakeholders in de voedselketen. Toepassingen van big data voor voedselveiligheidsdoeleinden zijn tot nu toe echter uitzonderlijk geweest, zeker op het niveau van nationale autoriteiten die te maken hebben met verspreide data in de voedselketen, evenals een gebrek aan expertise en hulpmiddelen aangepast aan de analyse van gegevens en processen.

Tijdens dit symposium worden verschillende aspecten van data science, toegepast op de voedselketen, gepresenteerd en besproken door nationale en internationale experts. Dit symposium is gericht op het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen en nieuwe projecten rond de evaluatie en beheersing van risico’s in de voedselketen.

Het symposium richt zich tot een internationaal publiek van risico-evaluatoren, risicomanagers, beleidsverantwoordelijken, stakeholders, producenten, consumenten, consultants en studenten.

Het symposium gaat door in het Engels. Er is simultaanvertaling voorzien naar het Nederlands en het Frans.

Klik hier voor meer info en inschrijving.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Ik verklaar dat ik de privacyverklaring heb gelezen en de cookieverklaring in bepaling 3 van deze verklaring aanvaard.