6 maart, 28 maart & 3 mei 2018: microbiologische richtwaarden

» Dinsdag 6 maart 2018  van 9u30 tot 16u30, Gentbrugge (volzet)
» Woensdag 28 maart van 9u30 tot 16u30, Westerlo (volzet)
» Donderdag 3 mei van 9u30 tot 16u30, Nazareth

Zin en onzin van microbiologische analyse van levensmiddelen

Voeding moet lekker, gezond, duurzaam en het liefst ook goedkoop zijn, maar vooral ook voedselveilig en met gegarandeerde kwaliteit tot einde houdbaarheid.

De consument, bevoegde overheid en de diverse schakels in de keten willen de verwachte kwaliteit en veiligheid graag ook objectief (laten) toetsen: meten is weten. Microbiologische richtwaarden helpen daarbij. Ze helpen bij het beoordelen van goede werkpraktijken bij de productie van levensmiddelen, het bepalen van de houdbaarheidstermijn en de borging van de voedselveiligheid.

In het verleden heeft de onderzoeksgroep Levensmiddelen-microbiologie en –conservering van de Universiteit Gent de expertise opgebouwd rond microbiologische analyse van levensmiddelen en gebundeld in een handleiding rond microbiologische richtwaarden en wettelijke EU criteria. Een revisie drong zich op omwille van een steeds breder aanbod aan levensmiddelen en nieuwe inzichten rond microbiologische besmetting van levensmiddelen en de beheersing ervan.

Bij deze studiedag wordt het nieuwe handboek "Microbiological Guidelines" voorgesteld waarbij duiding wordt gegeven rond de visie en het onderzoek die aan de basis liggen van deze microbiologische richtwaarden. Bovendien wil deze studiedag ook de aanpak van beoordeling van microbiologische kwaliteit en veiligheid via challenge-testen, omgevingscontrole en onderzoek van levensmiddelen bespreken.

Meer info en inschrijven:
 

Onze website maakt gebruik van cookies.

Ik verklaar dat ik de privacyverklaring heb gelezen en de cookieverklaring in bepaling 3 van deze verklaring aanvaard.