Ondemandwebinar: Hazard Analysis Critical Control Points - HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is al jaar en dag de basis van elk voedselveiligheidssysteem in de voedingsindustrie. Aangezien het de taak is van elk voedingsbedrijf om levensmiddelen op de markt te zetten die "'zijn, is een HACCP-systeem alom toegepast. Naast het feit dat het al heel lang een wettelijke vereiste is, komt dit eveneens voor in elke certificatiestandaard, gebruikt in de voeding.

Tijdens dit webinar worden de basisprincipes aan de hand van een stappenplan uitgelegd en vertaald naar de praktijk op de werkvloer. De focus ligt op het opstellen van een HACCP-plan voor een standaard productieproces. Er worden eveneens een aantal tools meegegeven voor het onderhoud en vooral voor de verbetering van het systeem. Tot slot zal ook aandacht besteed worden aan de integratie van het HACCP-systeem als onderdeel van een voedselveiligheidsmanagementsysteem.

Het is de bedoeling het HACCP-systeem duidelijk en gestructureerd uit te leggen, zodat deelnemers zonder voorkennis na de opleiding zelf aan de slag kunnen gaan. Anderzijds zullen ook de nodige tips en tricks meegegeven worden voor wie al vertrouwd was met het systeem: een ander inzicht verwerven leidt gegarandeerd tot een opwaardering van het huidige systeem.

Docente: Eveline Notebaert

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld voor dit webinar bedraagt 136,37 euro (excl. 21% btw) / 165euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan het webinar
  • de documentatie

Duur

1u30

Beschikbaarheid

Op het moment dat u het on demandwebinar start, hebt u nog 48 uur de tijd om dit te bekijken. Daarna hebt u geen toegang meer tot het webinar.

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.