Ondemandwebinar: Praktische aanpak en cases van hygiëne monitoring in levensmiddelenbedrijven

Omgevingsbemonsteringen met biochemische en microbiologische analyses zijn essentieel om een goede uitvoering van de reiniging en desinfectie te evalueren. Daarnaast zijn omgevingsbemonsteringen tijdens de productie ook van groot belang om de levensmiddelenbedrijven inzichten te geven in de contaminatiedruk van pathogenen zoals Listeria monocytogenes en Salmonella op hun eindproducten.

Tijdens deze praktische opleiding komen biochemische en microbiologische parameters en technieken aan bod die kunnen ingezet worden in de hygiëne monitoring. Risico plaatsen voor hardnekkige besmettingen kunnen hiermee ook opvolgend worden en eventuele biofilmvorming kan hiermee vermeden worden of opgespoord worden. Praktische richtlijnen voor omgevingsbemonsteringen en concrete voorbeelden van bemonsteringsplannen, resultaten, mapping van pathogenen, corrigerende acties en trendwatching krijgen uitgebreid aandacht.

Docent
Dr. ir. Koen De Reu, Groepsleider Microbiologische Voedselveiligheid ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek)

Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor dit webinar bedraagt 152,89 euro (excl. 21% btw) / 185 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de opleiding
  • de documentatiemap

Duur

2u40

Beschikbaarheid

Op het moment dat u het on demandwebinar start, hebt u nog 48 uur de tijd om dit te bekijken. Daarna hebt u geen toegang meer tot het webinar.

Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.