[OnDemandWebinar] Oorsprong voeding

Voor de voedingssector is het van belang om op de hoogte te zijn van de regels inzake oorsprong om zo problemen te vermijden. Enerzijds is er de verplichting om de oorsprong te vermelden, daarnaast is er ook de reglementering inzake de beschermde oorsprongsbenaming, de beschermde geografische aanduiding en gegarandeerde traditionele specialiteit.

Tijdens dit webinar on demand die logischerwijze wordt opgesplitst in twee delen, staan de docenten niet alleen stil bij de wetgeving zelf maar ook bij de concrete toepassing.

Vermelding oorsprong

  • Principe en kwestie van de verplichting om de oorsprong te vermelden
  • Oorsprong en traceerbaarheid (nuance en verschil)
  • Oorsprong van primaire ingrediënten
  • Specifieke verplichtingen, enkele voorbeelden (honing, vis, groenten en fruit, vlees, olijfolie, etc.)

Oorsprongsaanduiding

  • Geografische aanduidingen voor agrarische producten (BOB, BGA, GTS)
  • Geografische aanduidingen voor wijn (BOB, BGA)
  • Geografische aanduidingen voor gedistilleerde dranken
  • Als uitsmijter: de nieuwe verordening over geografische aanduidingen voor ambachtelijke en industriële producten (niet-voeding).

Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens deze opleiding.