Voedselfraude

Auteur: Notebaert Eveline
Prijs: 49 euro

Na het paardenvleesschandaal van 2013 en de fipronilcrisis van 2017, is voedselfraude actueler dan ooit. Voedselfraude heeft altijd bestaan, maar lijkt nu weer in opmars: de laatste jaren zijn levensmiddelen en hun ingrediënten weer zeer gegeerd bij fraudeurs.

Voedingsbedrijven en regelgevende instanties hebben ondertussen ingezien dat de strijd tegen voedselfraude grondig(er) moet aangepakt worden. Voedingsbedrijven stellen een food fraud plan op en implementeren dat: hiervoor wordt een kwetsbaarheidsanalyse uitgewerkt en van daaruit worden de nodige maatregelen tegen voedselfraude geformuleerd en ingevoerd.

Deze strijd is reeds aangevangen, maar dit is nog maar het begin. Vele maatregelen moeten nog uitgewerkt en gerealiseerd worden. Dit boek kan een leidraad vormen voor al wie voedselfraude wil aanpakken en enige verduidelijking en hulp zoekt. Enerzijds wordt al gekende informatie met betrekking tot voedselfraude gebundeld, anderzijds worden een aantal handige tools uitgelegd en uitgewerkt, als hulp bij de uitvoering van een kwetsbaarheidsanalyse. Tot slot wil dit boek ook inspireren bij het opzetten van een pakket maatregelen om voedselfraude te bestrijden.

Heeft u een abonnement op Warenwetgeving Online Premium? Dan leest u dit boek integraal online in uw databank.
 
» Bestel het boek "Voedselfraude" hier.